Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vznik našeho souboru

10. 10. 2012

 

Divadelní soubor, DIPONA je parta lidí, kteří mají divadlo rádi již delší dobu proto
DI divadlo    PO trhlých   NA dšenců
Divadelní soubor vznikl setkáním Josefa Pšeničky - bývalý herec, režisér, dramaturg a scénograf ds Svatopluk Benešov, který musel z finančních důvodů ukončit dojíždění do Benešova a Petry Krutské – bývalé herečky ds KOZA který v Kozojedech zanikl.
Po pár zkouškách na přípravě „Uherského příběhu“ se přidala též herečka zaniklého souboru Pavlína Jeřábková. Jako znalkyni místních poměrů v Kozojedech, kde naše DIPONA bude mít trvalé působiště, jsme přizvali Janičku Maslukovou, kterou Josef Pšenička poznal ještě kdysi v Benešově na tvorbě představení „Nástup dam“.
Poté se ke trojici herců přidal nový člen našeho souboru  Milan Národa, který je sousedem Josefa Pšeničky a  divadlo mu učarovalo a sám se nabídl spolupracovat. Po své účasti seminaristy FEMADU 2012 přijal nabídnutou roli písaře ve „Flanderském příběhu“ pana Oldřicha Daňka.
Na inzerát se nám ozvali Marcela a Dominika Erbeková z Kostelce n. Černými Lesy. Díky této nové posile jsme mohli začít zkoušet představení pro děti. Na motivy pohádky Petry Krutské zdramatizoval Josef Pšenička novou pohádku Čert a Káča trochu jinak.